3+1 eli 4 vinkkiä missä käydä ja mitä nähdä tulevalla viikolla

 

1. POP UP ART HOUSE 16.4.–17.5.

Erottajalle kuukauden ajaksi avautunut taidefestivaali ja taidebaari on auki vielä muutaman päivän. Feministisen teatteriryhmän Blaue Fraun järjestämässä tapahtumassa yhdistyvät kreisisti sisustettuun interiööriin pystytetty taidenäyttely sekä monipuolinen iltoihin painottuva tapahtuma- ja musiikkiohjelmisto. Diana-teatterin tilat täyttävät kurittomat installaatiot, valokuvat, videot ja veistokset vuoropuhelevat keskenään ja kommentoivat sukupuoleen liittyviä teemoja. Iltaisin dj-settien aikaan tanssimiselta on hankala välttyä. Päätösbileet järjestetään lauantaina.

Katso koko ohjelmisto täältä.

2. 17. & 21.5. ALFREDO JAAR JA OKWUI ENWEZOR JAARITTELEVAT

Osana Kiasmassa esillä olevaa Alfredo Jaarin retrospektiivistä näyttelyä Kun runous ei riitä Visuaalisen taiteen keskus Frame ja Kiasma järjestävät kaksi tilaisuutta, joihin on saatu huippuluokan osallistujat keskustelemaan Jaarin taiteesta. Lauantaina puheenvuoron saavat itse taiteilija ja taidemaailman supertähti, kuraattori Okwui Enwezor, jotka pohtivat keskustelussaan taiteen poliittisuuteen ja paikkasidonnaisen taiteen esittämiseen liittyviä teemoja. Samalla Enwezorilta voi yrittää udella, mitä Venetsian biennaalissa tullaan näkemään vuonna 2015. Hänestä tulee ensi vuonna suuren Harald Szeemannin ohella ainoa kuraattori, joka on kuratoinut sekä Documentan että Venetsian biennaalin pääohjelmistot.

Kiinnostavalta kuulostaa myös keskiviikon seminaarin ohjelma, jossa puheenvuoroja Jaarin taiteesta ja työskentelystä pitävät kotimaiset ja ulkomaiset kuraattorit muun muassa MoMA:sta ja Rooman nykytaiteen museosta MACRO:sta.

Lisätietoa tapahtumasta Framen nettisivuilta.

HUOM! EDIT twiittaa tapahtumista @edittweetit

3. YLIMMÄN KERROKSEN TAIDETTA – YRJÖ16 18.5. SAAKKA

Vielä viikonlopun auki olevassa tilapäisessä näyttelytilassa on esillä teoksia kuudelta taiteilijalta. Enimmäkseen suurikokoisia maalauksia sisältävästä näyttelystä mieleen jäävät erityisesti Heidi Lampeniuksen fyysisesti kiinnostavat teokset sekä Ilari Hautamäen coolit, mutta kieltämättä kiehtovat abstraktit maalaukset. Teemu Mäenpään puinen luurankoteos Havuja perkele on näyttelyn makaaberein ja samalla vastustamattoman huvittava.

Toimiston taiteelliseksi valtaukseksi nimetyn näyttelyn muodoltaan kesyt teokset eivät riitä aiheuttamaan kummoista tilallista haltuunottoa. Järjestäjien tavoitteekseen mainitsema ”ruohonjuuritasolta nousevan kaupunkikulttuurin edistäminen” aiheuttaa pientä huvitusta, kun projektin tukijana toimii suurta taidekokoelmaa hallinnoiva, Berliiniin suuren taidetta esittelevän talon Marburger3 perustanut yritys EM Group Oy.

Uusien, edes väliaikaisten taidetilojen luominen on kuitenkin kannatettavaa ja hulppea ylimmän kerroksen huoneisto näkemisen arvoinen jo itsessään. Käy katsomassa, ovatko paikalla parveilleet taidesijoittajat ostaneet jo kaiken.

Avoinna 26.4.-18.5. ke-pe klo 12–18 ja la-su 11–17
Osoite
: Yrjönkatu 16 A 9, 4. krs (summeri ja ylin kerros)

4. TSEKKAA KOTIMATKASI NÄYTEIKKUNAT

Kaupunginosafestivaali Kallio Kukkii aikana nähdään pienoistaidenäyttelyitä ympäri Kalliota ripotelluissa tilapäisissä näyttelytiloissa, joita on perustettu liiketiloihin, kahviloihin, kampaamoihin sekä muun muassa Ympyrätalon Alkoon. Tasoltaan ja tekniikoiltaan epätasaisesta joukosta voi löytää helmiä. Käy kurkkaamassa ainakin Dxxxa D:n ikkunainstallaatio Hakaniemessä ja Sauli Sirviön valokuvainstallaatio Hesarin Galleria Alkovissa.

Kallio Kukkii: Näyteikkunanäyttelyt 18.5. asti ympäri Kalliota.

Kartta ja lisätietoa tapahtumasta täällä.

 

Kommentoi

*

*