Marraskuu on nahkea ja olo on nahkea. Juuri mikään ei  oikein innosta. Yritän aivopestä itseäni kuitenkin katselemaan ympärilleni, ylös, alas, taakse, eteen – joka puolelle, pysyäkseni hereillä. Samaa suosittelen muillekin. Siinä sivussa saattaa ryhtikin parantua (niin varmaan kun viettää suuren osan valveillaoloajastaan juustonaksuna sohvalla) ja oppia erottamaan taivaan 50 harmaan eri sävyä.

Ympärille katsomisen tueksi suosittelen sekä sohvalta nousemista että siellä lukemista.

 

SUSANNA VUORIO: PULLONPALAUTUSPISTEESEEN TARVITAAN MYYJÄÄ

Susanna Vuorio on ilmeisesti ollut esimerkillisen valppaana sekä katsellut ympärilleen kaupassa, kotona, työssä, sairaalassa ja kadulla. Läpi pimeyden aion vaeltaa Huuto Jätkäsaari kakkoseen erityisesti Vuorion Omavastuu yhdensuuntaisesta matkasta -teosta ajatellen. Myös teokset Klo 6:25 tiskaus ja Onko Teillä bonuskorttia? kuulostavat erityisen marraskuisilta.

Susanna Vuorion näyttely Pullonpalautuspisteeseen tarvitaan myyjää 14. – 30.11.2014.
Galleria Huuto Jätkäsaari 2
Tyynenmerenkatu 6
00220 Helsinki

 

PHOTOFUSS: #PHONEOGRAPHY

Vaikka selfieitä on joka paikka pullollaan, on ihan ok katsoa maailmaa välillä myös kännykän kameran lävitse! Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss nimittäin osoittaa #Phoneography -näyttelyllään, että älypuhelin on väline taiteen tekemiseen siinä missä muutkin. Paristasadasta yleisön lähettämästä kuvasta Photofuss-raati on valinnut näyttelyyn 41 parasta otosta vedostettavaksi.

#Phoneography esillä Lasipalatsin Näyttely-tilassa 18. – 23.11.2014.
Lasipalatsi
Mannerheimintie 22-24
00100 Helsinki

 

HARRI KALHA & HARRI TAHVANAINEN: NIMETTÖMÄT

Tuntemattomien ihmisten kuvien katselussa on jotakin hypnoottista. Instagram-stalkkaukseenkin historiallista perspektiiviä voi kaivaa kahden valokuvaentusiasti-Harrin uunituoreesta teoksesta Nimettömät. Hillittömän tuottelias Kalha avaa tällä kertaa anonyymien snapshot- ja henkilökuvien estetiikkaa tunnistettavaan tapaansa. Tahvanaisen kuvamateriaali kiehtoo ja onhan kirja kauniina pakettina kuin tehty joulumarkkinoille.

Nimettömät (2014, Maahenki) saatavilla nyt.

 

Kuva: Susanna Vuorio Viihdy kauniissa ympäristössä / Galleria Huuto

Kommentoi

*

*