Kevätflunssa check, kevätpörriäinen check, kevättä rinnassa check! Ainakin koirapuistossa alkaa tunnelma olla kiihkeä, joten tällä viikolla teemana ovat kevät ja tunteet. On halua, on tunteita ja onneksi estojakin!

 

1. Iiu Susirajan näyttely Tunteiden niksi-pirkka Kluuvin galleriassa

” Come a little bit closer
Baby, get it on, get it on
’Cause tonight is the night when 2 become 1” lauloivat Spaissarit jo vuonna 1996.

Myös Susirajan ihanasti nimetyn näyttelyn teoksissa kaksi kappaletta yrittää tulla yhdeksi. ”Rakkaus aiheena on ehkä kulunein, mutta niin ihanin.” Nyökyttelen enkä malta odottaa millainen on Susirajan tulkinta aiheesta.

 

2. Q-teatterin Jotain toista -esitys

Jotain toista on esitys seksuaalisesta halusta. Seksiä luvassa! Ja mikä parempaa, se on esitys ”[e]styneen ihmisen halusta”. Ja kuin bonuksena mukana on Tommi Korpela. Kaspar Hauseria en nähnyt, mutta tätä en aio missata.

”Jotain toista on esitys seksuaalisesta halusta. Halun tuottamasta puheesta. Estyneen ihmisen halusta ja siitä miten se ilmenee kehossa, rivien välissä, sisäisenä äänenä ja eri elämänvaiheissa. Halusta vierasta ja kiellettyä kohtaan. Esitys kertoo Naisen suhteesta Miehiin. Ja Naisiin. Ja Ohjaajan suhteesta Näyttelijöihin. Esitys ihmisen suhteesta omaan haluunsa.”

 

Esityksiä vielä toukokuun ajan
Esitysajat ja lipputiedot täältä

 

3. Kuvan Kevät – Taideyliopiston Kuvataideakatemian lopputyönäyttely

Ja sitten tietenkin se Kuvan Kevät eli Taideyliopiston Kuvataideakatemian lopputyönäyttely. Kuvataideakatemian järjestämään vuosittaiseen näyttelyyn osallistuu tänä keväänä 43 kuvataiteen maisteriksi valmistuvaa taiteilijaa akatemian neljästä koulutusohjelmasta (maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet). Instagram-feedini täyttyy jännistä teoksista. Yhtä luulin lämpökameralla kuvatuksi lemmiskelyksi, mutta kyseessä taisikin olla muu paini.

 

Näyttelypaikat:
Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 C, 1. krs
Lisätila, Merimiehenkatu 36 B, 3. krs
Project Room, Lönnrotinkatu 35
Näyttely on avoinna ti–su klo 11–18

 

 

Kuva: Iiu Susiraja Yksityistä voodoota I, 2015.

Kommentoi

*

*