Työhuoneella on videohaastattelujen sarja, jossa keskustellaan taiteilijoiden kanssa heidän työskentelynsä teemoista ja sisällöistä. Perinteisen työhuoneen sijaan haastattelut sijoittuvat paikkoihin ja tiloihin, jotka ovat tavattujen taiteilijoiden työskentelytavoille olennaisia tai ajankohtaisia. Ensimmäisessä kolmen haastattelun sarjassa tarkastellaan lisäksi erityisesti kehollisuuden, performatiivisuuden ja sukupuolisuuden teemoja.

Työhuoneella-sarjan ensimmäisen kolmen haastattelun kokonaisuuden päättää Vuoden nuori taiteilija 2018 J. A. Juvani. Juvani käsittelee työskentelyssään erityisesti seksuaalisuutta, maskuliinisuutta ja sukupuolirooleja sekä queer-identiteettiä. Hän käyttää usein omaa kehoaan taiteensa välineenä kuvaten sitä erilaisten roolien tai symboliikan alustana.

Haastattelussa Juvani määrittelee suhdettaan feminismiin ja dragiin sekä avaa huumorin merkitystä työskentelyssään. Keskustelussa esiin nousevat myös toksisen maskuliinisuuden käsite sekä hänen teostensa herättämät reaktiot MV-lehden palstoilla.

J. A. Juvani osallistui viime kesänä Pro Artibuksen Feministisk Sommar -ryhmänäyttelyyn Tammisaaren Elverketissä, ja nyt näyttely nähdään uudelleen Loviisan Almintalolla nimellä Feministisk Vår. Mukana ovat lisäksi taiteilijat Birgitta Ara, Cris af EnehielmReija Meriläinen ja Lena Séraphin. Näyttely on avoinna 16.2.-29.4.2018.

Juvanin Vuoden nuori taiteilija 2018 -näyttely on esillä Tampereen taidemuseossa 9.6.-19.8.2018 ja siirtyy syksyllä Aboa Vetus & Ars Nova -museoon Turkuun.

Katso täältä myös muut Työhuoneella-sarjan haastattelut.

 

Työhuoneella-sarjan tekoa on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Kommentoi

*

*