Tällä viikolla EDIT tähyilee erityisesti vanhan pääkaupungin suuntaan. Osana matkaa on luonnollisesti myös matkanteko.

 

HEL-TKU-HEL

Kaikki hyvä päättyy aikanaan ja myös Sic Spacessa kesäkuun alusta asti ilahduttanut Post Models: Ore.e Refineries on esillä enää sunnuntaihin asti. Näyttely on osa kuraattori Jussi Koitelan nykymaailmaa dominoivan talouden puhetavan ja vallan vaatimia taitoja taiteen näkökulmasta tarkastelevaa kuratoriaalista konseptia. Skills of Economy-konsepti käsittää erilaisia toimintoja kuten keskusteluja ja näyttelyjä – suurempana starttina toimi viimesyksyinen seminaarista ja screeningeistä koostunut tapahtuma.

Sicissä esillä on kriitikko Veikko Halmetojan mukaan ”voimakkaalla kädellä kuratoitu” näyttely, joka esittelee Ore.e Refineriesin tuotantoa ja taidekokoelmaa. Ore.e Refineries on taiteilija Eero Yli-Vakkurin ja seppä Jesse Sipolan rekisteröimätön yritys, joka tarjoaa ratkaisuja digitalisoituvan ajan haasteisiin unohtuneen tai unohtumassa olevan käsityöperinteen. Parhaillaan Ore.e Refineries valmistelee kestävää kehitystä edistävän liikennöinnin pilottihanketta ”Hevoslinja HEL-TKU-HEL”, jossa pyritään yhdistämään Helsinki ja Turku ratsastusreitillä.

Perjantaina 18.7. näyttelyn yhteydessä järjestetään tapahtumapäivä, jonka yhteydessä näyttelyyn ja voimakkaisiin käsiin sen takana pääsee tutustumaan toden teolla. Erityistärppinä on mahdollisuus päästä tutustumaan elokuussa Turkuun kulkevaan hevoseen, Toivottuun poikaan, yhteisellä ekskursiolla Etelä-Espoon ratsastuskoulun talleille.

Skills of Economy – Post Models: Ore.e Refineries 20.7. asti
Sic Space
Makasiini L3, Jätkäsaari

 

PERILLÄ TURUSSA

Hevoskyytiä odotellessa on Turkuun vielä tällä erää kuljettava muilla kulkuvälineillä, mutta tänä viikonloppuna sinne kannattaa suunnata, sillä Ruissalon telakalla järjestetään ensimmäistä kertaa H2Ö-festivaali. Suunnilleen sadan esiintyjän lisäksi, aiemmasta Ilmiöstäkin tuttuun tapaan, löytyy H2Ö:stä myös oma monitaideohjelmansa, joka sisältää festivaaliorganisaation mukaan ”performansseja, installaatioita, katutaidetta sekä asioita, joiden kuvailuun termistömme tuskin riittää”.

Festivaalialueelta löytyy taiteilijaryhmä Videokaffen liikettä, valoa, kuvaa ja ääntä yhdistäviä teoksia ja mereltä maalle nousevat B-Gallerian työryhmän toimesta rantaan ajautuneet hylyt ja aarteet. Lisäksi vastaan voi tulla useampia performanssiryhmiä, muun muassa Kuuma Ankanpoikanen jatkaa Ilmiövuosien humoristisella otteella.

H2Ö
Ruissalon vanha telakka-alue
18.-19.7.

 

 

 

Kuva: Kristian Jalava / H2Ö

Kommentoi

*

*