Viime viikolla uutisoitiin MoMAn hankkineen kokoelmiinsa Gilbert Bakerin vuonna 1978 luoman HLBT-ikoniksi muodostuneen sateenkaarilipun. Myös meillä päin museot ja galleriat ovat hereillä. 22.–28.6. vietettävään Helsinki Pride -viikkoon mahtuu lauantaisen kulkueen ja lukuisten bileiden lisäksi paljon taideohjelmaa.

Minä ja Mapplethorpe Kiasmassa

Tapahtumassa kuullaan näkökulmia Robert Mapplethorpen näyttelyyn. Puhujina ovat Kiasman uusi johtaja Leevi Haapala, kirjailija Antti Nylén, kuvataiteilija ja toimittaja Tiina-Rakel Liekki, valokuvataiteilija Nelli Palomäki, tanssija Jorma Uotinen ja elokuvaohjaaja Elias Koskimies.

Lisäksi ohjelmassa on valokuvausstudio ja Black White + Gray: A Portrait of Sam Wagstaff and Robert Mapplethorpe -dokumenttielokuvanäytös Kiasma-teatterissa.

to 25.6. klo 15-20
Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2, Helsinki
Liput 12 € / alle 18 v. ilm.

Lisätiedot Kiasman sivuilla


Designmuseossa taiteilijavieraana Joona Braf / Plastic Pony

Vuonna 1991 perustettu, muotia, filosofiaa ja taidetta yhdistävä performanssi ja taideprojekti Plastic Pony on mukana Designmuseossa parhaillaan esillä olevassa Suomimuodin Antologia -näyttelyssä. Helsinki Priden kunniaksi Joona Braf kertoo tästä räväkästä ilmiöstä, joka katsoo maailmaa sallivuuden, pehmeyden ja ilon kautta. Monille Plastic Pony -pukeutuminen on ollut henkireikä, joka on merkinnyt keinoa toteuttaa itseään. Kun pukeutuu aivan yli, voi löytää jotain uutta itsestään ja hyvän olon, sanoo Braf.

pe 26.6. klo 15–16.30
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Lisätiedot Designmuseon sivuilla


Sirkusaakkoset-näyttely ARTag Galleryssa

ARTag Galleryn Sirkusaakkoset-ryhmänäyttely on karnevalistinen sukellus hlbtiq-teemaan. Näyttelyssä on mukana teoksia taiteilijoilta: Jasmin Anoschkin, Erik Creutziger, Erno Enkenberg, Valtteri Halmetoja, Paavo Halonen, Kalle Hamm, Emma Helle, Dzamil Kamanger, Arto Korhonen, Vappu Rossi, Ville Räty, Kim Somervuori ja Samppa Törmälehto.

22.–28.6.
ARTag Gallery
Hietalahdenkatu 10, Helsinki

Lisätiedot gallerian sivuilla


Kuva: Plastic Pony vuonna 1992, Desingmuseo / Plastic Pony

Kommentoi

*

*