”Painting is just another way of keeping a diary” on Pablo Picassolle kreditoitu sitaatti. Nyt Helsingissä on esillä kaksi ilahduttavan värikästä ja raikasta maalausnäyttelyä, jotka näyttäytyvät ikään kuin otteina tekijöidensä päiväkirjoista.

Karoliina Hellberg (s. 1987) on yksi kiinnostavimmista uusista maalareista. Hänen tyylitietoiset maalaukset ovat täynnä vahvoja värejä, herkkiä yksityiskohtia ja vaivattoman rentoja siveltimen liikkeitä. Näyttelyssä esillä olevat teokset vaihtelevat miltei miniatyyreistä suurikokoisiin ja näyttäviin maalauksiin. Rytmitys tuo näyttelyyn mukavaa vaihtelua. HAM galleriassa vasta-avautuneessa näyttelyssä nähdään maalausten lisäksi myös kauniita lasiveistoksia.

Lue lisää HAMin sivuilta

Karoliina Hellberg
VILLE
16.1.2016-28.2.2016
HAM-galleria
Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki


Berliinissä työskentelevä Janne Räisänen (s. 1971) nähdään nyt tammikuussa pitkästä aikaa yksityisnäyttelyssä Suomessa. Räisäsen iloisen värikkäät työt ovat hienostuneita, mutta ennen kaikkea hauskoja. Maalaukset kertovat humoristisesti elämän pieniä tarinoita, kuten Elämäni ohikiitävä rakkaus: Justin Bieber skeittaa Gleisdreieckin puistossa. Uusista materiaaleista viähättyvänä hän on käyttänyt nyt ensi kertaa maalauspohjana polyesterikangasta. Helsinki Contemporaryssa esillä oleva näyttely on saanut nimensä Kikan albumilta Ota vaatteet pois.

Lue lisää Helsinki Contemporaryn sivuilta

JANNE RÄISÄNEN
Käy peremmälle. Ota vaatteet pois.
8.1.-31.1.2016
Helsinki Contemporary
Bulevardi 10, Helsinki

Janne Räisänen: Maailman vahvin poliisinalle Kuva: Jussi Tiainen 2015

Janne Räisänen: Maailman vahvin poliisinalle
Kuva: Jussi Tiainen, 2015


Ylempi kuva: Karoliina Hellberg: Gobeliini, HAM

Kommentoi

*

*