Onko Venetsian biennaali jo niin nähty? Entä Mänttä ja Salmela? Kävitkö jopa Art Baselissa?! Mihin seuraavaksi?

Myönnetään. Tämä kesä on jättänyt hieman toivomisen varaa. Siitä huolimatta on vielä hyvin aikaa tehdä kesälomareissu johonkin taidekohteeseen. Jos ei budjetti veny Venetsiaan asti, onhan niitä mahdollisuuksia lähempänäkin. Poimin kolme kiinnostavaa vaihtoehtoa viikonlopun taideretkille perinteisen kesänäyttelykierroksen ulkopuolelta.


Valtio+

Turkulainen Titanik-galleriaan kytkeytyvä taiteilijajärjestö Arte ry on muuntanut entisen Lääninvankilan taiteen käyttöön. Valtio+ on paradoksaalinen yhtälö, jossa vastapuoliksi asettuvat siten ajatus vapaasta tilasta ja sanasta sekä toisaalta kontrollin ja vallan teemat. Valtio+ lainaa nimensä järjestelmältä, plus-merkki sanan perässä sen sijaan viittaa rakennuksen muotoon ja avoimeksi jäävään lisämääreeseen.

Arte ry kutsui mukaan myös muita taiteilijavetoisia gallerioita, kollektiiveja ja yksittäisiä taiteilijoita, joille he antoivat mahdollisuuden lähestyä tilaa vapaasti. Mukana ovat Arten lisäksi: Galleria Huuto, Marnic Circus, Nabb+Teeri, Odotus, Oksasenkatu 11, Rakkausbussi, SIC ja Videokaffe.

Näyttely päättyy perjantaina 31.7. Aukioloaikojen jälkeen järjestetään esitystaiteeseen kohdistettu PERFORMANSSI+ -tapahtuma, jonka jälkeen luvassa on musiikkia ja yllätyksiä.

VALTIO+
Turun entinen Lääninvankila
Kakolanmäki, Kakolankatu 14, Turku
11.–31.7.2015
tiistai–perjantai, klo 12–18 ja lauantai–sunnuntai, klo 12–16

Vapaa pääsy

http://valtioplus.com


Hans Rosenström: ETT KLUVET HUS

Hans Rosenström on toteuttanut Pro Artibus -säätiön juhlavuoden kesänäyttelyn kahteen näyttelytilaan, Sinneen Helsinkiin ja Galleria Elverketiin Tammisaareen. Näyttely Ett Kluvet Hus jakaantuu kahteen osaan: Den Ena ja Den Andra. Kahdessa eri osoitteessa sijaitseva teoskokonaisuus käsittelee ajallisuutta, kielellisyyttä, kehollisuutta ja tilallisuutta. Teos sisältää liikkuvaa kuvaa, ääntä sekä paikkasidonnaisia installaatioita.

Hans Rosenström
ETT KLUVET HUS: DEN ANDRA
6.6.–2.8.
SINNE
Iso Roobertinkatu 16, Helsinki
tiistai–sunnuntai, klo 11–17

Hans Rosenström
ETT KLUVET HUS: DEN ENA
6.6.–2.8.
ELVERKET
Kustaa Vaasankatu 11, Tammisaari
tiistai–sunnuntai, klo 11–17

http://proartibus.fi


Frontiers in Retreat: Excavations

HIAP:in organisoiman taiteen ekologisiin näkökulmiin pureutuvan Frontiers in Retreat -projektin (2013–2018) järjestyksessään toinen kesänäyttely liikkuu maan alla ja pinnalla sekä metodeiltaan, että teemoiltaan. Taiteilijat tutkivat historiallisia ja esiin nousevia riippuvuussuhteita eliöiden, asioiden ja ilmiöiden välillä. Näyttely toimii näin paikkana erilaisille taiteellisille kaivauksille.

Mukana ovat taiteilijat: Carl Giffney (Dublin, Offaly), Tue Greenfort (Berlin), Barbara Knezevic (Dublin), Tuomas A. Laitinen (Helsinki, Los Angeles), Hanna Ljungh (Stockholm), Mirko Nikolić (London, Belgrade) sekä The BodyBuilding Project (Helsinki, Berlin, NYC, Washington D.C.).

Frontiers in Retreat: Excavations
13.6.–30.8.2015
HIAP Gallery Augusta
Suomenlinna B 28/2, Helsinki
tiistai–sunnuntai, klo 11–17

http://www.hiap.fi


Kuva: Hans Rosenströn, Pro Artibus

Kommentoi

*

*