Tällä viikolla suosittelen Helsingin taidetapahtumien ja näyttelyiden runsaasta tarjonnasta kolmea keväisiin fiiliksiin sopivia vaihtoehtoa. Niiden pariksi valitsen mielestäni sopivan musiikkivideon. Tarjolla on monipuolisesti maalausta, grafiikkaa, videotaidetta ja kiehtovia ympäristöjä.


Kalle Leino: JUST

Taidemaalari Kalle Leino pitää nyt järjestyksessään toisen yksityisnäyttelynsä SICissä, jonka perustajajäseniin hän myös kuuluu. Näkemättäkin arvaan, että luvassa on tuttuun tapaan hämyisän humoristissävytteisä öljymaalauksia.

Avajaisissa perjantaina 24.4. klo 18–21 esiintyy ”lo-fi-iskelmää” soittava Melting Hearts. Jätkäsaaren tunnelmallinen satamamiljöö on aina sään salliessa huippupaikka viettää iltaa, joten suosittelen tätä jo pelkästään senkin vuoksi.

Kalle Leino: JUST
SIC
Jätkäsaari, Makasiini L3
Tyynenmerenkatu 6 C, 3. krs
25.4–24.5.2015

Avoinna: to–pe klo 14–18, la–su klo 12–16
Public Paper #Vallila

Public Paper #Vallila on Taideyliopiston Kuvataideakatemian Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelman ja Taidegrafiikan koulutusohjelman yhteistyönä toteutettu kurssi. Samalla se on Vallilan kaupunginosan julkiseen tilaan sijoittuva taideprojekti, joka käyttää lähtökohtanaan paperia. Näyttelyn on kuratoinut Praxis-maisteriohjelman lehtori Pontus Kyander.

Keskiviikkona 22.4. avautunut projekti sisältää on paljon oheisohjelmaa, josta tarkemmat tiedot löytyvät Facebookista. Instragramista voi seurata Vallilan kierrosta tunnisteella #PublicPaperVallila.

Paperista ei tänä keväänä tule mieleen juurikaan muita mielleyhtymiä kuin vastikään varsin kiitetyn esikoislevynsä Malarian pelko julkaissut räppäri Paperi T, joka on tuttu myös EDITin marraskuisesta Nopee kuin internet -illasta. Hänellä ei ehkä ole mitään tekemistä Vallilan kanssa, mutta jätän tämän seikan nyt huomiotta.

Esillä ympäri Vallilaa 22.4.–13.5.2015
2 Fast 2 Furious

Taiteilijat Henna Hyvärinen ja Jaakko Pallasvuo järjestävät lauantaina Suomenlinnan Gallery Augustassa videokatselmuksen, jonka nimen luettuani minulla alkoi soida päässä välittömästi Ludacrisin Act A Fool (tuttu 2 fast 2 furious -elokuvasta). Loistavaa! Uskon sen olevan tahallista. Lauantai-ilta on myös mitä mainioin ajankohta tehdä kevään ensimmäinen lauttaretki Suomenlinnaan.

Illan aikana nähdään videoteoksia seuraavilta taiteilijoilta: Salla Tykkä, Henna Hyvärinen, Oliver Laric, Jaakko Pallasvuo & Anni Puolakka, Reija Meriläinen sekä MSL + echo + seashell.

Gallery Augusta
Suomenlinna B 28/2
00190 Helsinki

Lauantaina 25.4. klo 18 alkaen
Kuva: Salla Tykkä: Bitch, 1997

Kommentoi

*

*