Toukokuu tarkoittaa ”taidekalenterissa” sitä, että on taas aika keväisten opiskelijanäyttelyiden. Tällä viikolla pyörähtävät käyntiin ainakin Kuvataideakatemian perinteinen Kuvan Kevät, Taidekoulu MAAn ja Vapaan taidekoulun lopputyönäyttelyt sekä Valokuvauksen opiskelijat ry:n jäsennäyttely. Viikonlopun näyttelykierros Helsingissä kannaattaakin tällä kertaa tehdä nuorten ja vastavalmistuvien taiteilijoiden teosten parissa.

Kuvan Kevät 2016 – lopputyönäyttely

Kuvan Kevät 2016 tuo jälleen monipuolisen nykytaiteen katselmuksen Helsinkiin toukokuussa, kun 42 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistuvaa kuvataiteen maisteria esittää teoksiaan lopputyönäyttelyssä. Kuvan Kevät 2016 levittäytyy Kuvataideakatemian omien näyttelytilojen, Exhibition Laboratoryn ja Project Roomin ohella myös Forum Boxiin. Lisäksi yksi näyttelyn teos tulee Kampin Narinkkatorille ja yksi installaatio liiketilaan Albertinkadulle.

Teokset Kuvan Kevääseen syntyvät ilman yhtä kokoavaa teemaa, kunkin taiteilijan omista taiteellisista lähtökohdista. Näyttelyn kuraattori, Kuvataideakatemian tilallisuuden ja näyttelysuunnittelun lehtori Suvi Lehtinen, kertoo muutaman aiheen korostuvan muita selvemmin.

– Tänä vuonna erityisesti materiaalisuus, kerronnallisuus ja muodon tutkiskelu nousivat esiin. Olen suunnitellut teosten sijoittelun eri näyttelytiloihin näiden laajojen teemojen kautta, Lehtinen sanoo.

Kuvan Kevät – Taideyliopiston Kuvataideakatemian lopputyönäyttely
7.–29.5.2016
Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36
Exhibition Laboratory Project Room, Lönnrotinkatu 35
Forum Box, Ruoholahdenranta 3a
Avoinna ti-su klo 11–18

Lisäksi yksittäiset teokset sijoittuvat Kampin Narinkkatorille ja liiketilaan osoitteessa Albertinkatu 6 b.

Lisätietoja näyttelyn blogista: http://www.uniarts.fi/blogi/kuvan-kev%C3%A4t-2016


MAA 2016 – Taidekoulu MAAn lopputyönäyttely

MAA 2016 on Taidekoulu MAAn kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden lopputyönäyttely. Tänä vuonna näyttely pidetään koulun kotisaarella Suomenlinnassa, HIAPin Galleria Augustassa. Taidekoulu MAAn opiskelijoilla on kouluun tullessaan jo jokin muu ammatti, ja kiinnostuksen kohteita on useita. Näin on myös nyt valmistuvalla vuosikurssilla: Suomenlinnan näyttelyä rakentaa ryhmä, johon kuuluu mm. kätilö, arkeologi, arkkitehti ja kielenkääntäjä.

MAA 2016 – Taidekoulu MAAn lopputyönäyttely
5.–22.5.2016
HIAP Galleria Augusta, Suomenlinna
Avoinna joka päivä klo 12-18

Lisätietoja näyttelyn blogista: https://maa2016exhibition.wordpress.com/


Kun lopulta – Vapaan Taidekoulun lopputyönäyttely

Vapaan Taidekoulun perinteisesti vahva abstrakti maalaus on ajan kuluessa saanut rinnalleen monia näkemyksiä. Tänä vuonna valmistuvien yhdeksän maalarin teoksissa ne saattavat perustua havaintojen varjonomaisiin muistumiin, värin muodostamiin loputtomiin verkostoihin tai meditatiivisiin tilallisiin pohdintoihin. Toisinaan maalaus myös kohoaa kaksiulotteisesta pinnasta ja asettuu löytöjen täyttämäksi konkreettisemmaksi muodoksi. Myöskään elementit satujen ja populaarikulttuurin maailmasta eivät ole teoksille vieraita. Kaikilla nyt valmistuvilla taiteilijoilla on oma tapansa lähestyä aihettaan, oli pääosassa viiva, väri tai muoto. Yhteistä heille on kiinnostus värin luonteeseen ja olemisen hahmottamiseen kuvan kautta.

Kun lopulta – Vapaan Taidekoulun lopputyönäyttely
7.–31.5.2016
Valssaamo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B / C
Avoinna joka päivä klo 11-18


VIRHE/ERROR – Voryn jäsennäyttely 2016

Voryn eli Valokuvauksen opiskelijat ry:n jäsennäyttely VIRHE/ERROR avautuu puolestaan Kaapelitehtaalla Jukka Male Museossa. Tämän kevään jäsennäyttelyssä on mukana yhteensä 18 valokuvauksen opiskelijaa.

VIRHE/ERROR – Voryn jäsennäyttely
7.5.–26.6.2016
Jukka Male Museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 2. krs
Avoinna joka päivä klo 9–21


Kuva: The pressure that shapes, 2016, video / veistos
Felicia Fasanino Jansson, Kuvataideakatemia

Kommentoi

*

*