TAIDEMAALARILIITON TEOSVÄLITYS
14.–22.3.2015 Merikaapelihallissa

Taidemaalariliiton perinteisessä Teosvälityksessä on esillä noin 1 500 taideteosta lähes 600 Taidemaalariliitton jäseneltä. Teosmäärä on tietenkin päätä huimaava, eikä määrä välttämättä kompensoi epätasaista laatua. Joukossa on kuitenkin paljon kivoja helmiä, joita bongailla. Oikeastaan jokaiselle jotakin. Koska Teosvälityksestä ostetut teokset saa ottaa heti mukaan, näyttelyn mittaan seinään syntyy aukkoja, jotka väljentävät tarkoituksellisenkin ahdasta ripustusta. Aukkoja olikin viime sunnuntaina jo mukavasti.

On myös hyvä muistaa, että ostajalla on mahdollisuus korottomaan osamaksuun.

Merikaapelihalli
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

Avoinna: ma – pe 12 – 18, la – su 11 – 17
Vapaa pääsy

Taiteilijoiden opastamat yleisöesittelyt:
la 21.3. ja su 22.3. klo 12 ja klo 14

Lisätiedot Taidemaalariliiton sivuilla


DEADLINE – VORYN JÄSENNÄYTTELY
11.3.–25.4.2015 Jukka Male Museossa

VOryn eli Valokuvauksen opiskelijat ry:n jäsennäyttely on puolestaan esillä Kaapelin Jukka Male Museossa. Deadline-nimisen näyttelyn kuvista useimmista minulle nousi jollain tapaa lähinostalginen olo. Vai olenko vaan tulossa vanhaksi? Teosten tunnelma henki minulle oudosti 2000-luvun alkua ja aikaa, jolloin itse haaveilin opiskelevani valokuvausta. Mukana näyttelyssä on teoksia yhteensä 15 nuorelta valokuvaajalta.

Jukka Male Museo on avoinna päivittäin klo 9–21

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 2. krs
Vapaa pääsy

Tapahtuma Facebookissa


MEADOW, MEADOW, MEADOW
13.3.–26.3.2015 Zodiak Stagella

Uuden tanssin keskus Zodiakin ohjelmistossa nähdään nyt Meadow, meadow, meadow, joka on koreografi Elina Piriseen ja Maria Saivosalmen sekä palestiinalais-ranskalaisen esitystaiteilija Jassem Hindin ja irlantilaisten teatteritaiteilijoiden Ruairí Donovanin ja Cathy Walshin teos.

Helsingin Sanomien Mari Säkö kirjoitti esityksessä ”klassinen taiteen historia, populaari ja filosofinen taso ovat koko ajan läsnä.”

Itse en ole vielä päässyt esitystä näkemään, mutta ennakkotietojen perusteella varsin kokonaisvaltaiseksi rakennettu teos kiehtoo kovasti kaltaistani tanssiummikkoa taidefania.

Esityksen teaserit voi katsoa Youtubessa!

Zodiak Stage
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1B
Liput: 23/15 €

Esitysajat ja tarkemmat tiedot Zodiakin sivuillaKuva: Zodiak / Timo Wright

Elina Pirinen – Maria Saivosalmi – Jassem Hindi – Ruairí Donovan: Meadow, meadow, meadow
Kuvassa: Elina Pirinen (vas.), Maria Saivosalmi

Kommentoi

*

*