Tällä kertaa viikkokatsauksessa palataan tuttuun menovinkki-tyyliin kolmen kiinnostavan loppuviikon tapahtuman merkeissä.

 

Nabb+Teeri: mesh/mɛʃ/ ja Kriittinen polku -luento EMMAssa

Taiteilijapari Janne Nabb ja Maria Teeri ovat alkuvuoden mittaan rakentaneet EMMAn Areena-tilaan kokonaistaideteosta, joka parin työskentelylle ominaisesti rakentuu ja muovautuu prosessinomaisesti sattumanvaraisuuden ja olosuhteiden vaikutuksesta. mesh/mɛʃ/ -näyttelyn päättää lauantaina 14.3. taiteilijoiden performatiivinen Kriittinen polku -luento.

Luento lauantaina 14.3. kello 14.00

EMMA
Ahertajantie 5, Tapiola

 

Erling Neby -kokoelmanäyttely ja luento Taidehallissa

Lauantai-iltapäivälle osuu myös toinen kiinnostava luento, kun Taidehallissa keskustellaan tuoreesta ”Väri, viiva ja neliö – Erling Neby -kokoelma” -näyttelystä ja taiteen keräilystä. Englanninkielistä tilaisuutta johtavat itse taidekeräilijä Erling Neby sekä näyttelyn kuraattori Hanna Mamia-Walther. Pääosin konkretismia edustavista teoksista koostuvassa näyttelyssä herää esimerkiksi kysymys, miten yksityisten keräilijöiden rooli museonäyttelyissä on muuttanut taiteen esittämistä – vai onko?

”Väri, viiva ja neliö – Erling Neby –kokoelma” 14.3.–12.4.2015
Luento lauantaina 14.3. kello 14.00

Taidehalli
Nervanderinkatu 3

 

DEAD ROOM Third Spacessa

Third Space -taidetilassa on käynnissä viikon loppuun saakka Lora Dimovan DEAD ROOM – Multisensory disappearance / one step closer to yourself –teos, jota katsomaan pääsee vain yksi ihminen kerrallaan. Projektin kuvaus on sen verran kutkuttava, että pakko kai tämä on kokea:

”Guide to space traveling or how to overcome existential denial of matter/energy transformation.”

Oman ajan näyttelyyn voi varata Third Spacen sivuilta löytyvistä yhteystiedoista.

Lora Dimova: DEAD ROOM – Multisensory disappearance / one step closer to yourself
9.–15.3.

Third Space
Tarkk’ampujankatu 18

 

Kuva: Joseph Albers: Homage to the Square ”Gay”, 1956. Erving Neby -kokoelma.

Rosa Kuosmanen
Olen taidehistorioitsija ja kirjoittaja, ja työskennellyt kulttuurialan organisaatioissa nykytaiteen ja viestinnän parissa. Taiteesta kirjoittaessa ollaan tekemisissä koko yhteiskunnan, ellei maailmankaikkeuden kanssa. Siksikin ajattelen, että on tärkeää tietää melkein kaikesta ainakin jotain. rosa[at]editmedia.fi

Kommentoi

*

*