Tällä kertaa viikkokatsauksessa palataan tuttuun menovinkki-tyyliin kolmen kiinnostavan loppuviikon tapahtuman merkeissä.

 

Nabb+Teeri: mesh/mɛʃ/ ja Kriittinen polku -luento EMMAssa

Taiteilijapari Janne Nabb ja Maria Teeri ovat alkuvuoden mittaan rakentaneet EMMAn Areena-tilaan kokonaistaideteosta, joka parin työskentelylle ominaisesti rakentuu ja muovautuu prosessinomaisesti sattumanvaraisuuden ja olosuhteiden vaikutuksesta. mesh/mɛʃ/ -näyttelyn päättää lauantaina 14.3. taiteilijoiden performatiivinen Kriittinen polku -luento.

Luento lauantaina 14.3. kello 14.00

EMMA
Ahertajantie 5, Tapiola

 

Erling Neby -kokoelmanäyttely ja luento Taidehallissa

Lauantai-iltapäivälle osuu myös toinen kiinnostava luento, kun Taidehallissa keskustellaan tuoreesta ”Väri, viiva ja neliö – Erling Neby -kokoelma” -näyttelystä ja taiteen keräilystä. Englanninkielistä tilaisuutta johtavat itse taidekeräilijä Erling Neby sekä näyttelyn kuraattori Hanna Mamia-Walther. Pääosin konkretismia edustavista teoksista koostuvassa näyttelyssä herää esimerkiksi kysymys, miten yksityisten keräilijöiden rooli museonäyttelyissä on muuttanut taiteen esittämistä – vai onko?

”Väri, viiva ja neliö – Erling Neby –kokoelma” 14.3.–12.4.2015
Luento lauantaina 14.3. kello 14.00

Taidehalli
Nervanderinkatu 3

 

DEAD ROOM Third Spacessa

Third Space -taidetilassa on käynnissä viikon loppuun saakka Lora Dimovan DEAD ROOM – Multisensory disappearance / one step closer to yourself –teos, jota katsomaan pääsee vain yksi ihminen kerrallaan. Projektin kuvaus on sen verran kutkuttava, että pakko kai tämä on kokea:

”Guide to space traveling or how to overcome existential denial of matter/energy transformation.”

Oman ajan näyttelyyn voi varata Third Spacen sivuilta löytyvistä yhteystiedoista.

Lora Dimova: DEAD ROOM – Multisensory disappearance / one step closer to yourself
9.–15.3.

Third Space
Tarkk’ampujankatu 18

 

Kuva: Joseph Albers: Homage to the Square ”Gay”, 1956. Erving Neby -kokoelma.

Kommentoi

*

*