TÄLLÄ VIIKOLLA LUVASSA ON HELTEEN LISÄKSI HIRVEÄSTI NAISIA, FEMINISMIÄ JA VÄHÄN KISUJAKIN! 

 

1. NAISTEN MATKASSA –NÄYTTELY SINEBRYCHOFFIN TAIDEMUSEOSSA 10.8. SAAKKA

Naistenviikon jatkona ja naisia taiteen historiassa –teeman variaationa seuraa nyt menovinkkinä naisia Suomen taiteen historiassa.

Sinebrychoffin taidemuseossa on esillä 24 eri taiteilijan teoksia Ateneumin taidemuseon kokoelmista. Naisten matkassa -näyttely kertoo naistaiteilijoiden ulkomaille suuntautuneista matkoista siellä syntyneiden teosten kautta. Niistä varhaisin on Edla Jansson-Blommérin muotokuva Sara Wacklinista vuodelta 1846 ja viimeisin Anitra Lucanderin maisema Jerusalemista vuodelta 1960.

Naisten matkassa -näyttely 10.8.2014 saakka.

Sinebrychoffin taidemuseo

Bulevardi 40

00120 Helsinki

Ti, Pe 10–18 | Ke, To 10–20 | La, Su 10–17

 

2. LAURA JANTUSEN SESSION(S)-TANSSIESITYKSET 30.7. JA 31.7.

Beyoncé mainittu! Taikajuoma mainittu! Laura Jantusen tanssiesitys Session(s) vaikuttaa superkiinnostavalta:

”Session(s) on meditatiivinen tutkielma toistosta, teknomusiikista, transsista ja Beyoncésta. Session(s) on new agea now agena, se on tilan jakamista yleisön kanssa ja rentoutumista tilaan ja hetkeen.”

Esitykset keskiviikkona 30.7. ja torstaina 31.7. klo 18, kesto n. 30 minuuttia.

Sorbus-galleria

Vaasankatu 15

00500 Helsinki

 

3. CONFUSED CATS AGAINST FEMINISM INTERNETISSÄ

”I bet the catriarchy did this.”

Feminismiä vastustavat kisut ovat herättäneet paljon ihastusta – varmaankin koska kaikki missä on kisuja on tietenkin lähtökohtaisesti upeaa. Tumblr-blogi pilkkaa siis antifeministien irrationaalisia perusteluja feminismin vastustamiseen. Ehkä on tuhmaa a) leimata kaikki feminismin vastustajat irrationaaliseksi joukoksi typeryksiä ja b) pilkata tietämättömiä, mutta kisut ovat söpöjä ja feminismiä nyt vaan kantsii kannattaa.

 

4. MAARIA PÄÄJÄRVEN KIRJOITUS ”FEMINISTI EI NÄYTÄ TÄLTÄ – SPRING BREAKERSIN PIMUFEMINISMI”

”Feministi ei näytä tältä. Lause repäisee auki sukupolvikuilun. Spring Breakersin kuvaama kulttuurinen kokemus, feministinen radikalismi ja katseen rikkominen eivät kuulu siihen, miltä joku näyttää. Ollakseen subjekti, henkilöhahmon ei tarvitse olla syvä, uskottava tai pyrkiä älylliseen emansipaatioon pelaamalla oikein miesvaltaisessa yhteiskunnassa. Parikymppinen bilehile on kaikkivoipa, eikä hänen tarvitse enää selittää itseään.”

lataa Maaria Pääjärvi alunperin Kritiikin Uutisissa 3/2013 julkaistussa tekstissään. Pääjärven lanseeraama pimufeminismi kiinnostaa yhä terminä ja näkökulmana.

Tekstissä viitataan myös iki-ihaniin ja sopivasti sekopäisiin Lana Del Reyhin ja Britney Spearsiin. Lue teksti ja kuuntele samalla esimerkiksi näitä:

Lana Del Rey, Queen of Disaster ja Lolita.

Britney Spears, Work B**ch ja Toxic.

 

 

 

Sanna Lipponen
Olen vapaa kirjoittaja ja lukija. Olen työskennellyt erilaisissa taidealan organisaatioissa sekä tehnyt viestinnällistä työtä tiedottajana ja toimittajana. Kirjoittamista olen oppinut rakastamaan ja siinä minua kiehtovat erityisesti erilaiset mahdollisuudet sanallistaa jotakin sellaista, mikä ei välttämättä ole sanoin kerrottavissa. sanna[at]editmedia.fi

Kommentoi

*

*