Tällä kertaa viikkokatsauksessa jotain vasta avattua, jotain pian sulkeutuvaa sekä lisämausteena jotain, joka tulee jäämään kirjoittajalta kokematta.


Rooli-festivaali KokoTeatterissa ja Kaiku–klubilla 31.5.-1.6.

Conchita Wurstin jälkeisessä maailmassa Rooli-festarin tarjonta tuntuu osuvan kivasti hermoon. Sukupuolentutkimus, queeriys, performanssi ja teatteri yhdistyvät kaksipäiväisellä festivaalilla, jossa pohdiskellaan sitä, mikä teatteria ja queer–tutkimusta yhdistää: rooleja, niiden omaksumista sekä esittämistä. Tapahtuma sisältää erilaisia esityksiä ja keskustelutilaisuuksia sekä Kaikussa järjestettävät karnevaalit. Lisäpisteet Roolin tumblerista löytyvistä drag race–giffeistä.

Liput: 
Kaksi päivää 37,50 € / Yksi päivä 22 €

Tapahtumapaikat:
Koko–teatteri: Hämeentie 3, Helsinki.
Kaiku–klubi: Kaikukatu 4, Helsinki.

Lisätietoja: rooli-festivaali.tumblr.com

 

Jukka Rusanen / Helsinki Contemporary 9.5.-1.6.

Rusasen maalaukset ovat värillisesti ja materiaalisesti todella vaikuttavia. Teosten eleganssi, sirous ja läpihuokuva vahvuus ovat omaa luokkaansa. Nyt menee jo aika siirappiseksi, mutta tässä yhteydessä se olkoon sallittua. Siispä seuraa tällainen viime hetken kehotus, jottei tämä näyttely mene lukijoilta ohitse. Nautinnollista taidekokemusta korostaa antoisa ja ytimekäs tekstiosuus.

Helsinki Contemporary
Bulevardi 10, Helsinki.

 

L’HERBIER DE L’HUMANITÉ / Bulevardin taidesalonki 24.5.-11.6.
LINDA GRANFORS, AURA HAKURI, EEVA PEURA, SATU RAUTIAINEN JA PIA SALO

Aikaisemmin Uniryhmänä tunnetun kokoonpanon näyttely sopii hienosti legendaariseen Bulevardin Taidesalonkiin. Taiteilijaryhmää yhdistää tausta maalaustaiteessa ja tästä ammennetaan edelleen. L’Herbier de l’humanité leikittelee dokumentaation käsitteellä yhdistellen leikkisää ja tavallaan riemukkaan ilkikuristakin maalaamista systemaattiseen luokitteluajatteluun. Esillä on maalausten lisäksi piirustuksia ja installaatioita.

Taidesalonki
Bulevardi 3 B 4 krs., Helsinki.

 

Lauri Anttila / AMA 28.5.-19.6.

Galleria Amassa avautui juuri Lauri Anttilan näyttely. Anttila on pitkän linjan käsitetaiteilija ja Aman teoskokonaisuudessa on sisäänkirjoitettuna hieman retrospektiivistäkin otetta. Dokumetoivan valokuvan lisäksi esillä joitain maalauksia 60-luvulta. Tekstin ja valokuvan kautta pääsee oivasti ja suorasti käsiksi siihen erityiseen asetelmaan, joka vallitsee Anttilan ja hänen ympäristönsä välillä.

AMA
Rikhardinkatu 1, Helsinki.

Kuvakaappaus: http://rooli-festivaali.tumblr.com

Kommentoi

*

*