Trooppiset yöt, hikibailaus Club Guggenheimin tanssilattialla, mattolaiturijatkot ja mindfulness-kirja pään alla rantakalliolla. Kesä 2014, jolloin rilluttelu vei voiton perheenperustamiselta, alkaa olla ohi. Nyt vaivaa Flown jälkeinen melankolia, festariflunssa ja haikea sydän. Näistä selvitäkseen kannattaa ottaa hienoinen ryhtiliike ja palata edes mielessään ensimmäisen koulupäivän fiiliksiin: innokkaana uusiin koitoksiin. Tällaisiin mietteisiin sopivaksi olen laatinut katsauksen tulevan viikon tapahtumiin.


The Bill Burns Show

Kanadalaisen Bill Burnsin näyttely The Bill Burns Show jatkaa Valokuvagalleria Hippolyten ja Saaren kartanon näyttely-yhteistyötä. Burns kommentoi teoksissaan taidemarkkinoita ja niiden talouspolitiikkaa osana taidemaailman valtarakenteita sekä viittaa taidemarkkinoiden arvaamattomaan ja poikkeavaan järjestelmään. Näyttelyssä nähdään paitsi valokuvaa, vesiväriteoksia ja pienoismalleja myös upouusi kolmikanavainen videoteos.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään kaksi keskustelutilaisuutta:

Torstai
14.8.2014, klo 17
Bill Burns, FT Taru Elfving ja FT Marja-Terttu Kivirinta keskustelvat näyttelystä.
Keskustelu käydään englanniksi.

Perjantai
22.8.2014, klo 17
Paneelikeskustelu: Taiteilija vallassa
Keskustelmassa kuvanveistäjä Satu-Minna Suorajärvi, mediataiteilija Jani Ruscica ja kuraattori Kati Kivinen. Moderoijana kuraattori Jussi Koitela.
Keskustelu käydään suomeksi.

BILL BURNS: The Bill Burns Show
Valokuvagalleria Hippolyte
13.–31.8.2014
Näyttely avoinna ti–pe 12–17, la–su 12–16


HERTTA KIISKI: ART HISTORY BRUSH @ SUCH

Taiteilija Kimmo Modigin ja kuraattori Jussi Koitelan galleria SUCH aloittaa toimintansa ja toivottaa tervetulleeksi kahvikupilliselle 14.8. klo 14. EDITiä viihdyttää kovasti myös Suchin twitter-tili.

Lasivitriinigallerian ensimmäisenä taiteilijana on vuorossa Hertta Kiiski näyttelyllään Art History Brush.

Hertta Kiiski: Art History Brush
SUCH
Pohjoinen Hesperiankatu 9 A, Helsinki
SUCH on lasivitriini yllämainitussa osoitteessa, ulkoseinässä


ODD BIRD – Euroopan taideakatemioiden oudot linnut Kuva/Tilassa

Kuvataideakatemian näyttelysyksyn avaa kansainvälinen taideopiskelijoiden ryhmänäyttely Odd Bird. Näyttelyn konseptista ja taiteilijavalinnoista vastaavat Kuvataideakatemia ja Checkpoint Helsinki.

Kymmenen nuoren taiteilijan teokset enteilevät suuntia, joihin taide on menossa. Internet on poistanut ajan ja välimatkojen, keskustan ja periferian merkityksen. Onko tästä syntyvä samanaikaisuus luonut uusia kehyksiä taiteen tekemiselle, yhdenmukaistanut taiteilijoiden toimintaa tai kenties jopa kaventanut sitä. Vastausta kysyttiin Kuvataideakatemian kumppanitaideyliopistojen opettajilta: onko heidän kouluissaan outolintuja, joilla on näkemystä ja uskallusta tehdä asioita totutusta poikkeavalla tavalla?

Taiteilijat: Esther Brakenhoff (Amsterdam), Victoria Durnak (Oslo), Chris Fielder (Leeds), Harrie Liveart (Helsinki), Maria Malmberg (Kiel), Ronja Kim Pedersen (Tukholma), Annamaria Tatu (Wien), Berkay Tezcan (Istanbul), Kristin Wiking (Helsinki).

Näyttely on toteuttu yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa.

ODD BIRD
Kuva/Tila
16.8.–7.9.
Avoinna ti-su 11–18. Vapaa pääsy.


HILMA AF KLINT Taidehallissa

Taidehallissa avautuu lauantaina paljon odotettu Hilma af Klintin (1862-1944) näyttely Abstraktin edelläkävijä. Ruotsalaistaiteilija maalasi abstrakteja teoksiaan 1900-luvun alussa, vuosia ennen Wassily Kandinskyn ja Kazimir Malevichin ei-esittävän taiteen alkupisteenä pidettyjä merkkiteoksia. Tukholman Moderna Museetissa vuonna 2013 ihastuttanut laaja teoskokonaisuus nähdään nyt Taidehallin juhlaviikkonäyttelyssä.

Taidehallilla on muuten uunituore ja ilahduttavan raikas uusi graafinen ilme. Toteuttajana monen muunkin takaa löytyvä Tsto.

Hilma Af Klint: Abstraktin edelläkävijä
Taidehalli
16.8.–28.9.

Avoinna
ti, to, pe 11–18
ke 11–20
la–su 11–17
ma suljettu


♫ Soundtrack ♫


kuva:
Bill Burns, Those Who Have Helped Me and Those Who Have Wronged Me, 2014
installation: chalkboards, chalk, sponge
Valokuvagalleria Hippolyte

Kommentoi

*

*