Lomakausi lähestyy ja myös EDIT virittäytyy tunnelmaan. Viikkokatsauksessa vinkit juhannusta edeltävälle viikolle riippumatta siitä, oletko jo valmis jäämään lomalle vai et. 

Alkukesän viimeiset puolukat

Helpoin tapa päästä maaseudulle keskellä Helsinkiä on metro- tai pyöräretki Kivinokkaan. Helsingin työväen historiaan olennaisesti kuuluvien kesämajojen lomasta löytyy uimaranta, munkkikahvila ja rauhallisia kallioita. Kaupunginhallituksen päätöksellä alue on tällä erää turvassa rakentamiselta ja ainoastaan virkistyskäytössä. Tilanne voi kuitenkin muuttua, kun Helsingin yleiskaava tarkistetaan loppuvuodesta. Mene Kivinokkaan siis nyt, ennen kuin on liian myöhäistä!

Jo 11. kerran Kivinokassa järjestetään koko kesän ja pitkälle syksyyn kestävä ympäristötaidenäyttely. Tämän vuoden taiteilijat ovat valmistuneet tai opiskelevat Aalto-yliopiston ympäristötaiteen koulutusohjelmassa, joka sekin on jäämässä historiaan. The Last Lingonberry -nimen saanut näyttely käsitteleekin siirtymiä ja muutoksia muun muassa kaupungin ja joutomaan, luonnon ja keinotekoisen sekä historian ja nykyisyyden välillä. Teosten löytämistä helpottaa näyttelyn sivuilta löytyvä linkki, jossa ne on merkitty kartalle googlemapsiin.

Avajaiset perjantaina 13.6. klo 18 eteenpäin kioskilla.
Metro Kulosaari tai Herttoniemi.

Tarkemmat tiedot näyttelyn sivuilla ja facebookissa. 

Virtuaalimatka New Yorkiin nykytaiteen pariin

Viikonloppu mökillä? Sataa ja lähin nykytaiteen keskus on tuntien ajomatkan päässä? Ei hätää! MoMAn PS1 tuo näyttelynsä sinunkin ulottuvillesi. Venetsian biennaalissa vuonna 2011 parhaasta paviljongista palkitun Christoph Slingenschiefin (1960-2010) näyttely laajenee verkkoon MUBI-elokuvapalvelun kautta. Ja mikä parasta, ensimmäinen MUBI-kuukausi on ilmainen.

Provokatiiviseksikin kutsutun Schlingenschiefin tuotannosta on palvelussa tällä hetkellä nähtävillä ”100 years of Adolf Hitler” (Hundert Jahre Adolf Hitler – Die letzte Stunde im Führerbunker). 16 tunnissa bunkkerissa kuvattu elokuva sisältää 55 minuuttia ”möykkää ja rienausta”, huumeita ja tietysti itsemurhan. Lisää tuotantoa tippuu MUBIin pitkin kesää.

Christoph Schlingenschief
9.3.-31.8.
MoMA PS1

Elokuvat nähtävissä MUBIssa.Kahvia ja kuratointia

Kumpaan tapahtumaan osallistuisit mieluummin: Rockin SM-kisoihin vai Kuudes Aisti -festivaaliin? Kysymystä on kiinnostava peilata taidemaailmaan ja sen open call -hakuihin. Millainen näyttelykokonaisuus syntyy kilpailusta, johon voivat osallistua ne, joilla on mahdollisuus työstää uusia ideoita ilman palkkaa? Onko kuraattorin helpompi kantaa rooliinsa kytkeytyvä valta, jos voidaan väittää, että kaikilla on ollut reilu mahdollisuus osallistua?

Kofeiinin voimin on vielä mahdollista ladata akkujen sijaan itsensä kuratoriaalisella diskurssilla. Kevään kolmas Frame Espresso kutsuu keskustelemaan avoimien hakujen avoimuudesta. Katja Stecher (ecm – educating, curating, managing, University of Applied Arts Vienna) ja Hanna Ohtonen (CuMMA, Curating, Managing and Mediating Art, Aalto-yliopisto) käsittävät avoimen haun uusliberaalina toimintamuotona, jonka demokraattisuus on vain näennäistä.

Tilaisuus on kaikille avoin eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Frame Espresso III: Who Is Calling?
Keskiviikkona 18.6. klo 11-13
Visuaalisen taiteen keskus Frame
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C 96, 4. kerros

Lisätietoja Framen sivuilta.

kuva: The Last Lingonberry

Kommentoi

*

*