Syyskuun puoliväliä juhlistava viikkokatsaus pureutuu analysoimaan kirjoittajan ensimmäisen palkallisen kesäloman tematiikkaa.

Viikko 1
On maanantai ja lähden mökille Keski-Suomeen. Onnibussin vuoro on täyttynyt yli äyräidensä ja yhtiön on ollut pakko ottaa ylimääräinen, heikomminvarusteltu bussi, johon meidät Jyväskylään matkustavat sitten isketään. Linja-auto on punaisen sijasta valkoinen, eikä kaikkia mukavuuksia ole saatavilla; mm. langaton internet puuttuu. Kuljettaja on rempseän leppoisa ja tiedottaa pienimmistäkin asioista riemastuttavan monisanaisesti. ”Langaton intternetti eli hesalaesittain sanottuna waifai ei ole nyt sittennii käytössä”, kuljettaja tiedottaa ja jatkaa matkanteon yksityiskohtiin. Naapuripenkissä ilmeisesti konnevetisen rouvan kännykkä soi. Soittoäänenä on klassikko, Aikuinen nainen. Olen matkalla kotiin.

Mökillä on harmaata, joskin leppoisaa. Käyn lähipitäjän kierrätyskeskuksessa ostamassa pari syystakkia. Päivät kuluvat sutjakkaasti ja pian on aika palata pääkaupunkiin. Rosa järjestää pienimuotoiset läksiäiset New Yorkiin muuttonsa etiäisenä. Juhlien teemaksi nousevat teropodit ja erityisesti juhlimme velociraptorin nimeen.

Viikko 2
En muista tästä viikosta paljoakaan. Kirjoitan toista pääkirjoitusta EDITiin ja olen vähän hukassa sen kanssa.

Viikko 3
Vähän sama kuin viikko 2. Jossain vaiheessa muistan, että lomalla piti tehdä paluu urheilun pariin. Lähden yhtenä aamuna juoksemaan. On myös puhetta comebackin tekemisestä kuntosalin suhteen. Ilokseni Nörttien Kymppiäkin on lykätty, joten saan vielä vähän armonaikaa treenauksen suhteen. Perjantaina käyn katsomassa balettia. Lauantaina on ystävien hääjuhla, jossa mustamakkara ja viininlehtikääryle meinaavat sekoittua. Tätä morsianta tervehdin perinteisesti poskisuudelmin, mutta nyt tavatessamme asia ei hoidu tutun koordinoidusti: minä tähtään poskisuudelmaan ja hän halaukseen, jonka seurauksena meinaa tulla täysinäinen suudelma. Sulho seisoo vieressä ja hekottelemme huvittuneina. Kyllästän kehoni sokerilla ja alkoholilla viimeistä lomaviikkoa ajatellen.

Viikko 4
Lähden taas mökille. En enää muista monesko lomaviikko on alkamassa ja jossain vaiheessa odotan töistä soittoa jossa kysellään miksen ole paikalla. Lievästi jo tuntuu siltä, että voisi palata rutiineihin. Maalla kuitenkin harrastan enimmäkseen ruuanlaittoa ja kaivan maasta pienikokoisia porkkanoita. Juurespenkkiä ei ole harvennettu, joten hedelmät ovat jääneet kitukasvuisiksi. Järjestän pienen kuvaussession koiraseniorin kanssa ja katson videoita herran sisarusten uimakoulusta.

 

Kuva: Kiko Koira, Omakuva ihmisen kanssa, 2014

Kommentoi

*

*