Tällä viikolla flirttaillaan hieman klikkijournalismin kanssa ja nostetaan taidekentän ajankohtaiset penikset pääosaan.

 

1. KENNETH BAMBERG: KOTEKA IMPRESSIONS GALLERIA HIPPOLYTESSÄ 28.11.–21.12.2014

Kenneth Bamberg kertoo koristelleensa penistään jo pienenä. Nyt hän on kuvannut ahvenanmaalaisia miehiä heidän itse rakentamissa penissuojissaan. Bambergin mukaan itse tehdyt kotekat kertovat miehen persoonallisuudesta. Joskus ne kertovat myös miesten parisuhteista: näyttelyyn kuuluvalla videolla eräskin mies kertoo kuinka hän kantaa ylpeydellä peniksessään vaimonsa neulomia villasukkia.

”[K]ysymyksessä paljon isompi asia kuin pelkkä penis” Bamberg muistuttaakin.

 

2. YHDEKSÄN ELÄMÄN MUSEO SINNESSÄ 29.11. – 21.12.

Yhdeksän elämän museossa Sinnessä on esillä poikkeuksellinen kokonaisuus. Sellainen, jonka osia innokkaampi siistijä saattaisi heittää mäkeen.

Näyttelyssä mukana ovat Maija Blåfield, Happy Magic Society, Mikko Kallio, Pasi Mäkelä, Sini Pelkki, Pia Sirén, Miroslav Varga ja Ilona Valkonen. Näyttelyyn sisältyy muun muassa kukkakaupan, kokoelmien, musiikin ja rituaaliesineiden lisäksi myös julkaisu, Yhdeksän elämän museon opaskirja.

Yhdeksän elämän museo järjestää, arkistoi ja esittää aineistonsa omalla logiikallaan, mutta sielläkin sivutaan penisteemaista puuhastelua:

”Halusin kerran harjoitella puun veistämistä. Veistin puusta jämäkän peniksenmuotoisen puukonkahvan. Sen vartta koristi kaunis kaarnakuoriaisten (Ips typographus) nakertama pitsitys. Kerran kun olin matkoilla, olin vuokrannut kotini pois. Palattuani takaisin, ei puukkoa enää löytynyt. Ymmärsin, että puukon katoamiseen oli kai joku hyvä syy.”

 

3. TANSKALAINEN SIVELLINPENIS

”Ja ne vielä sanovat, ettei minulla ole mitään lahjakkuutta…yrittäkääpä pidellä samppanjalasia takapuolellanne!”

Kim Kardashianin perät räjäyttivät internetin jo ajat sitten, mutta miten tämä liittyy niihin peniksiin?

Kardashianin peppu on kohdannut hiljattain tanskalaisen taiteilijan peniksen! Taiteilija Uwe Max Jensen nimittäin maalaa Paper Magazinen kohukansikuvan peniksellään ja Jensenin mukaan siveltimen koolla on väliä.

 

4. ALASTI NÄYTTELYYN

Taiteilijaseura T.E.H.D.A.S. ry järjesti Porin taidemuseossa näyttelykierroksen, jolle sai osallistua vain alasti.

Kierros taiteilijaseuran Live & Dead Art -näyttelyyn oli YLE:n mukaan yleisömenestys – varmasti osin siksi, että paikalle saatiin poikkeuksellisen miesvaltainen yleisö.

Näyttelykierroksesta kerrotaan, että yleisön huomio on myös kiinnittynyt näyttelyssä tavallista syvällisemmin taiteeseen ja ihmiset ovat myöskin viipyivät tavallista kauemmin näyttelyssä. Mikä potentiaali munasillaan olemisessa onkaan!

 

 

Kuva: Internetistä, joka ei mennytkään rikki.

Kommentoi

*

*