Koska EDIT järjesti eilen oman keskusteluiltansa, ajattelin luoda katsauksen myös muiden toimijoiden tapahtumiin. Käykää muuten lukemassa puhujamme Eero Yli-Vakkurin todella kattava raportti illan kulusta. Palaamme asiaan ja jatkamme keskutelua aiheesta verkossa.


Event Handlers, OOO & AH AI ja AHA -keskustelu

Tänään torstaina pidetään Vapaan taiteen tilassa Jaana Laakkosen Event Handlers -näyttelyyn liittyen keskustelutilaisuus, joka kantaa nimeä Event Handlers, OOO & AH AI ja AHA.

Varsin mielenkiintoisesti nimetyssä keskustelussa järjestäjien mukaan ”hahmotetaan maalauksen/teoksen liikettä visuaalisista/formaaleista luennoista kohti moniaistillista ja -äänistä luentaa, ehkäpä sitä kautta päästään uudenlaista materiaalisuutta kosketteleviin kysymyksiin ja sitten ollaankin ehkäpä tiellä objekti orientointuneen ontologian kautta pois ihmiskeskeisestä puheesta/ajattelusta.”

Keskustelun aluksi kuullaan alustukset Paavo Järvensivulta ja Tarja Pitkänen-Walterilta. Keskustelun on järjestänyt ja sitä ohjaa Jussi Koitela.

Torstaina 27.11. klo 19 Vapaan taiteen tilassa (Katariinankatu 3, Helsinki)
Lisätiedot tapahtuman Facebook-sivulta.


Kuvataideakatemian keskiviikkoluentoklubi

Kuvataideakatemian keskiviikkoluentosarja on pyörinyt syksyn ajan. Vielä on jäljellä sarjan viimeinen luento. Hauskasti vähän joulupukin näköinen Timothy Druckrey on newyorkilainen kirjailija, kuraattori ja editori. Druckery luennoi 3.12. elektronisen median sosiaalisista vaikutuksista, muuttuvista esitystavoista sekä kommunikaatiosta interaktiivisissa ja verkostoituneissa ympäristöissä. Kuulostaa hyvin kiinnostavalta, varsinkin näin oman internetiä sivunneen iltamamme jälkimainingeissa.

Keskiviikkona 3.12. klo 18–21 Kuva/Tilassa (Merimiehenkatu 36, Helsinki)
Keskustelu käydään englanniksi. Vapaa pääsy.

Lisätiedot Kuvataideakatemian sivuilta.


Huomio! Otamme myös mielellämme vastaan lisää suosituksia. Nyt kun oma iltamamme on ohi, ehdimme todennäköisemmin myös osallistumaan niihin.


Kuvassa Nopee kuin internet -illan paneelikeskustelijat Aino Frilander, Laura Kokkonen ja Helen Korpak sekä moderaattori Anna-Kaisa Koski. Kuva: Anu Pasanen.

Viivi Poutiainen
Olen filosofian maisteri, taidehistorioitsija ja taiteen pätkätyöläinen. Pidän kuuntelemisesta, keskusteluista ja kohtaamisista. Mielessäni ovat usein taiteen välittämiseen ja sosiologiaan liittyvät kysymykset. viivi[at]editmedia.fi

Kommentoi

*

*