1. TIITUS PETÄJÄNIEMEN NÄYTTELY SALLITUT LEIKIT JA MUITA MAALAUKSIA GALLERIA JANGVASSA + JYTÄÄ

Tiitus Petäjäniemi on Suomen parhaita taiteilijoita itsensä markkinoinnin saralla. Sanon tämän vain positiivisessa mielessä, ovathan nuo YouTube-mainokset ja ämpäritempaukset oivaltavia ja humoristisia. Näitä asioita toivon myös tältä näyttelyltä. Kuten taiteilija itse toteaa: ”Hieno näyttely, katso kuvat!

Erityisen hyvä tai huono hetki Jangva-visiittiin on ke 10.6. klo 17 kun Jukka Nousiainen soittaa soolokeikan. Liput maksavat 5 euroa ja tuotto menee lyhentämättömänä artistille.

Tiitus Petäjäniemi – Sallitut leikit ja muita maalauksia Galleria Jangvassa 28.6. saakka
Uudenmaankatu 4-6, sisäpiha
00120 Helsinki
Avoinna ti-pe 11-19 la-su 11-17

 

2. AIKA TAVALLA KAIKKEA SORBUKSESSA 4/4

Juuri kun hoidot loppuivat, on luvassa suoraa kirjaa, elokuvaa, performanssia ja kassujulkkarit.

 

1/4 SUORA KIRJA
Keskiviikkona 3.6. klo 07–02

Homma alkaa tänään sillä, että Sorbuksessa kirjoitetaan kaksi kirjaa kirjoituskoneilla suoraan valmiiksi yleisön edessä.

2 miestä, 2 sähkökirjoituskonetta, 1 päivä.

Kello 19 tarjoillaan äänellinen esitys improvisoiden sähkökirjoituskoneilla ja muilla äänillä.
Janne Kortteinen – sähkökirjoituskone ja muita ääniä
Ville Kettunen – sähkökirjoituskone ja muita ääniä
Joose Keskitalo – muita ääniä

 

2/4 KARUSELLI (2015)
Elokuvan esinäytökset torstaina 4.6. klo 18 ja 20

Elokuvan esittelytekstissä kysytään, että ”[m]issä on vika, jos onni elämässä on vain pieniä välähdyksiä, kuten hyvät naurut aurinkoisena iltapäivänä kun kaveri lentää pyörän selästä naamalleen? Tai nousukännin hurma kun uusi kotiviinisatsi on valmistunut? Onko vika yhteiskunnassa, yhteisössä vai yksilössä?” Myös muun muassa työttömyys, alhainen koulutustaso, turvattomuus, alkoholiongelmat ja asuinalueen huono maine nostetaan kuvauksessa esiin. Pieksämäen kasvatille Pihlajamäen Karusellin karun elämän kuvauksena elokuva ei vaikuta varsinaiselta viihdepläjäykseltä, mutta siksi sitäkin tutummalta.

Ohjaus: Mikko Laaksonen
Leikkaus: Ilkka Pitkänen
Musiikki: Julius Valve

Kesto: 50 min

 

3/4 JENNI MARKKANEN JA LAURI LUHTA: LÖYTÖ
Performanssiesitys perjantaina 5.6. klo 18

Löytö on Jenni Markkasen ja Lauri Luhdan ensimmäinen yhteinen teos, joka jo alla olevan otteen perusteella jännittää:

”Elämän lakkaamattoman löytämisen rinnalla taide temppuineen ja efekteineen kalpenee; niin myös tämä esitys. Taiteen ja elämän suhde on siten selvä. Rakkauden elämä on ensin. Vain kun taide on alisteista sen ylittävälle elämälle, se on kaikkein väkevintä, koska silloin sillä on aihe, joka on perusteltu. Kaikkein subjektiivisin taide edellyttää, että löytöjen todistajina on kaksi subjektia, joiden yhteyden kautta on läsnä kolmas, se mikä nyt muotoutuu ja kehkeytyy.”

Esityksen kesto 40 minuuttia.

 

4/4 HULDA HUIMA JA HITAAT SEKUNNIT
Keikka ja kassujulkkarit sunnuntaina 7.6. klo 16

Hulda Huima on artisti, Hitaat Sekunnit häntä säestävä bändi ja Mustat Kalsarit -kasetti, joka kantaa kassulla säestävän bändin nimeä. Sekavaa, mutta varmaan antoisaa. En tiedä, en ole vielä kuullut. Tähän sulkeutuu myös kauniisti yksi ympyrä, sillä Huima on sukkuloinut keikoilla Jangvassa seuraavalla viikolla jytäävän Jukka Nousiaisen kanssa viime vuonna.

 

 

Kuva: Tiitus Petäjäniemi, Myöhempien aikojen Mona Lisa.

Kommentoi

*

*