Kolme poimintaa tälle viikolle ruotsinlaivateemalla, olkaa hyvät!

 

1. Kaisa Salmen näyttely Valokuvagalleria Hippolytessa

Tänä syksynä suhteeni ruotsinlaivoihin on lamaa edeltäneiden lapsuuden pallomerimuistojen jälkeen jälleen syventynyt. Pallomereen en ole risteilyretkilläni autokannen alta vielä uskaltautunut, mutta Kaisa Salmen Pullomereen voisin sukeltaa.

Salmen näyttelyssä kymmenistä tuhansista muovipulloista koostuva pallomeri viestii karua tarinaa merten kohtalosta, jossa muovilla on monta roolia. Muovipullojen kierrätys on tehokasta, mutta silti muovia kelluu ”massiivisina roskasaarina meressä” ja ujuttautuu ravintoketjuunkin mikroroskan muodossa.

Näyttelykokonaisuuteen kuuluu myös Esa Kotilaisen äänimaisema.

Valokuvagalleria Hippolytessa 27.9. saakka

 

2. Sirpa Variksen sarjakuvanäyttely Turun Kirjakahvilassa

Seuraavan Tukholman risteilyni voisin aloittaa Turusta oikeastaan vain siitä ilosta, että voisin samalla katsastaa Sirpa Variksen sarjakuvanäyttelyn Turun Kirjakahvilassa. Ja syödäkseni pitsan Tintåssa.

Varis kirjoo kiehtovat sarjakuvansa kankaalle tai vaikkapa teepussiin. Teepusseihin hän on aiemmin kirjonut kasvukokemuksia, nyt vuorossa ovat riutuvan rakkauden kuvat. Sarjakuvateos koostuu riuduttavan rakkauden yksittäisistä kuvaruuduista.

Jos et jaksa Turkuun, katso ainakin kuvat Variksen blogista!

Näyttely avoinna 30.9. saakka
Turun Kirjakahvila
Brinkkalan sisäpiha, Vanha Suurtori 3, 20500 Turku.

 

 

3. Art Fair Suomi ’15

”AFS15 pyrkii tekemään taiteesta mielenkiintoista ja tuottamaan helposti lähestyttävän ja sisältörikkaan tapahtuman, joka perinteisen myyntinäyttelyn käsitettä muokkaamalla vetoaa myös valtavirran yleisöön.”

Myyntinäyttely ja taidetapahtuma Art Fair Suomi ’15 on siis oikeastaan syksyn taidetapahtumien ruotsinlaiva – tai ainakin tapahtuma valtaa Kaapelilta näyttelytilaa lähes ruotsinlaivallisen verran 10-vuotissynttäreidensä kunniaksi. Puristamon ja Valssaamon lisäksi taidetta tulee olemaan esillä myös Merikaapelihallissa.

Lisäksi Art Fair Suomi ’15 esittelee tällä kertaa myös kansainvälisiä taiteilijavetoisia gallerioita.

Art Fairin järjestävät Taiteilijajärjestö MUU ry sekä Valokuvataiteilijoiden liitto.

 

Art Fair Suomi ’15
Kaapelitehtaalla 18.-20.9.

Lisätietoja tarjoavat Art Fairin sivut, FB-tapahtuma, MUU ja Hippolyte

 

 

Kuva: Giffi ruotsinlaivalta

Kommentoi

*

*