Kevätaurinko tuntuu herättäneen talvihorroksesta paitsi ihmiset myös innon lähteä kunnon näyttelykierrokselle – myös vähän kauemmas keskustasta. Runsaat väripaletit sekä yltäkylläinen ja kokeileva materiaalisuus toimivat yhteisinä nimittäjinä kolmelle kiinnostavalle näyttelylle, joista yhden meistä erottaa meri ja yhden länsiväylä.

Lumien sulettua on otollinen hetki suunnata pitkästä aikaa myös Suomenlinnaan. HIAP:n Gallery Augustassa ja projektitilassa on esillä Barbara Knezevicin ja Jaana Laakkosen näyttely With Leftover Agencies, joka tarkastelee ja kyseenalaistaa taideteoksen ja taiteen tekemisen materiaalisia konventioita.

Barbara Knezevic ja Jaana LaakkonenWith Leftover Agencies
8.–17.4.2016
HIAP Gallery Augusta, Suomenlinna


Emma Ainalan
näyttely Sensual World kiteytyy aika hyvin hänen teoksessaan Too Many Stars and Not Enough Sky, jossa Symposion-maalauksen muunnelmassa Jean Sibeliuksen paikalla istuu älypuhelinta räpläävä Rihanna. Ainalan maalauksissa klassiset kuva-aiheet ja vihjeet taidehistoriaan yhdistyvät internet-kuvastoon, populaarikulttuuriviittauksiin sekä moderneihin fantasiahahmoihin. Osa maalausten runsaista kuvaelementeistä on pulpunnut myös galleriatilan puolelle herkullisina veistoksina ja esineasetelmina.

Emma Ainala: Sensual World
8.–30.4.2016
Helsinki Contemporary


Camilla Vuorenmaan
näyttely Meri erottaa meidät jatkuu EMMAssa enää ensi viikonloppuun saakka. Fyysisten puukaiverrusmaalausten ilmeikkäissä ihmis- ja eläinhahmoissa tunnistaa inhimillisten tunteiden ja ristiriitojen kirjon. Ensi viikon lauantaina 16.4. kello 14 taiteilija itse johdattaa näyttelyynsä.

Camilla Vuorenmaa: Meri erottaa meidät
17.4. saakka
EMMA – Espoon Modernin taiteen museo

 

 

Kuva: Jaana Laakkonen Studio shot, left: Double, right: Bend Acrylic on polyester 2015.

Kommentoi

*

*