Joulunalusaika tarjoaa näyttelyiden lisäksi runsaasti oheisohjelmaa – sekä monia mahdollisuuksia hankkia taiteellisia joululahjoja. Tänä viikonloppuna voi muun muassa käydä taideostoksilla hankkimassa nuorten taiteilijoiden teoksia, askarella itse kristallisen himmelin tai vanerisia kortteja sekä tehdä valokuvakirjalöytöjä.

Kirjamessut & ilmaislauantai

Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
lauantai 12.12. klo 11–18

Suomen valokuvataiteen museon kirjamessut tarjoavat lahjalöytöjä museon kirjakaupassa, joka laajentuu myös näyttelytilan puolelle: luontokuvaa, dokumenttikuvaa, taidekuvaa, tietoa ja tutkimusta sekä joulukortteja. Lisäksi valokuvataiteilijat esittelevät ja myyvät tapahtumassa omia valokuvakirjojaan klo 12–17.

Museossa ovat nyt esillä syksyn päänäyttely Pimiö, jossa yli 60 valokuvaajan teokset 1800-luvulta vuoteen 2015 esittelevät valokuvien vedostamisen muuttuvia ihanteita ja tekniikoiden monipuolisuutta, sekä Projekti-tilassa tanskalais-sveitsiläisen PUTPUT-kaksikon näyttely Photography On. Näyttelyt ovat auki klo 11–18. Sisäänpääsy on ilmainen Kaapelin joulun kunniaksi koko päivän.

Lisätiedot


Koko perheen titiMadam popout -joulukorttityöpaja

Taidehalli
Nervanderinkatu 3, Helsinki
lauantai 12.12.2015 klo 12–16

Taidehallin työpajassa koristellaan piirtäen, leikaten ja liimaten Titimadamin vanerisia popout -joulukortteja. Kortin mukana tulee kirjekuori sekä narua ripustusta varten, joten valmiin koristellun kortin voi lähettää postissa. Kaikenikäisille tarkoitettuun nonstop-pajaan ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan siihen voi osallistua milloin vain klo 12–16 välisenä aikana. Sisältyy pääsylipun hintaan.

Samalla Taidehallissa voi tietenkin tutustua Suomen Taiteilijaseuran tuottamaan todella hienoon Nuoret 2015 -näyttelyyn. Joululahjoja metsästäville muistutuksena, että Nuoret on myös myyntinäyttely!

Lisätiedot


Lauantaipaja: Hohtavaa valoa

HAM
Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki
lauantai 12.12. klo 14–16

Helsingin taidemuseo HAM on syksyn mittaan järjestänyt lauantaisin vaihtuvia työpajoja kaikenikäiselle näyttelykävijöille. Lauantaipajassa 12.12. valmistetaan Hohtavaa valoa, eli roikkuva kristallihimmeli. Kuulostaa ihanalta!

HAMissä Ai Weiwein ja legojen keräyspisteen lisäksi vielä ensi vuoden puolelle saakka esillä mielenkiintoiset IC-98:n Jälkinäytös ja Tiina Raitasen Recall sekä Taidesalonki 100 vuotta -näyttelyt.

Lisätiedot


Kuvataideakatemian opiskelijoiden joulumyyjäiset

Exhibition Laboratory
Merimiehenkatu 36, Helsinki
perjantai–sunnuntai 11.–13.12. klo 11–19

Kuvataideakatemian perinteiset joulumyyjäiset järjestetään tänä vuonna uudessa osoitteessa Merimiehenkatu 36, Exhibition Laboratoryssä. Kaikki Kuvataideakatemian koulutusohjelmat – maalaustaide, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet – ovat edustettuina, mutta mitä tällä kertaa on myynnissä selviää kun saapuu paikan päälle. Aiempina vuosina myyjäisissä on nähty muun muassa maalauksia, grafiikkaa, piirustusta, valokuvataidetta, omakustannelehtiä ja veistoksia. Taiteilijat ovat paikalla myyntipöytien ääressä, joten tarjolla on lisätietoa liittyen teoksiin, työskentelytapoihin, opiskeluun Kuvataideakatemiassa kuin myös nykytaiteeseen ylipäätään.

Taiteen ostajille suositellaan ottamaan käteistä mukaan. Yleisön pyynnöstä tänä vuonna myyjäisissä on myös kehystäjä pitämässä myyntipistettä.

Lisätiedot


Kuva: Kristoffer Ala-Ketola, Päiväkirjasta valitut kohdat, 2014. Valokuvainstallaatio. Taidehallin Nuoret 2015 -näyttelystä.

Kommentoi

*

*