Aina välillä tulee vastaan taideteos, kuva, video, kuvitus tai vaikkapa kuosi, joka muistuttaa todella vahvasti jostain minkä olet aivan varmasti nähnyt joskus aiemmin. Saattaa mennä hetki ennen kuin päässä kuuluu klik ja löydät yhteyden. Toisinaan näistä yhteensattumuksista on saatu aikaan lähes kansallinen moraalipaniikki. Nyt aineksia ei ehkä ole vielä ihan siihen, mutta tälläkin kertaa yhdennäköisyys häikäisee.

Tämän vuoden tammikuussa Kaikussa aloitti kuvataidetta ja musiikkia yhdistävä viikottainen klubi-ilta, Guggenheim. Yhdessä Guggenheimin ensimmäisistä illoista oli esillä Kuvataideakatemiassa opiskelevan Kristoffer Ala-Ketolan videoteos. Ala-Ketola oli myös tehnyt teoksestaan klubin mainokseksi lyhyen trailerin, jossa lähikuvassa olevat alastomat kehonosat vääntelehtivät elektronisen taustamusiikin tahdissa.Tällä viikolla taas järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingissä Wonderlust-festivaali, joka järjestäjiensä mukaan juhlistaa monimuotoista ja tiedostavaa seksiä. Kiinnostavan kuuloisen tapahtuman pyrkimyksenä on edistää avointa asennetta erilaisia seksuaalisuuden muotoja kohtaan sekä tarjota avarakatseinen ympäristö jakamiselle ja uusille näkökulmille. Festivaaliohjelmisto sisältää kaksi työpajaa, indie-pornoelokuvanäytöksen ja eroottiset juhlat. Promotakseen festivaalia Wonderlust julkaisi myös trailerin, joka onkin lähes identtinen Ala-Ketolan videon kanssa. Kas kummaa!

Onko Wonderlust-videon tekijätyöryhmä (Anni Puolakka, Johannes Ekholm, Nini Bananas, Julius Elo, Jarkko Partanen ja Aarne Tapola) inspiroitunut Ala-Ketolan pätkästä? Onko ajan henki niin vahva, että se on tuottanut toisistaan irrallaan näin samankaltaiset videot? Vai ovatko he kaikki vaikuttuneet jostain yhteisestä inspiraationlähteestä? Nuori Ala-Ketola näyttää kuitenkin olleen ensimmäinen tällä kertaa.

Kumman kaa sinä vääntelehtisit?Club Guggenheim
joka torstai klo 22–04 Kaikussa (Kaikukatu 4, Helsinki)

Wonderlust Festival
13.–14.6. Diana-näyttämöllä (Erottajankatu 7, sisäpiha, Helsinki)kuvituksena kummastakin videosta otetusta kuvakaappauksesta kirjoittajan tekemä synteesi

Kommentoi

*

*