Vaalithan taisi olla tässä ihan hiljattain. Kuulemma valtaan on astumassa persuporvarihallitus ja kovasti on puhuttu pääkaupunkiseudun punaviherkuplasta. Nämä kaksihan ovat vastakkaisia voimia lineaarisella asteikolla, mikä tarkoittaa sitä, että se mitä yksi haluaa, on toiselle myrkkyä. Tämän nyt vaan on pidettävä paikkansa, koska muuten harmoniasta tulisi disharmoniaa ja vaakakupit menisivät nurin.

Jos olet taidealalla niin leimaudut väistämättä punaviherkuplalaiseksi, koska ne puolueet, jotka edes vähääkään ideoivat kulttuuri- ja taidealan päiden menoksi positiivisella tavalla, tuntuvat olevan punaisia ja vihreitä. Vastaavasti k- ja p- kirjaimilla alkavilla puolueilla tuntuu olevan vain sellaisia ideoita, jotka tuhoavat taidemaailman. Tämäkin on annettua tietoa. Jo politiikassa oleminen ja/tai tiettyyn ammattikuntaan kuuluminen tuottaa politiikkaa ja on arvottavaa puhetta, vaikka kukaan paneelipuhujista ei avaisi suutaan.


. . . . . .


Politiikkaa on onneksi muutenkin, kuin vain Arkadianmäellä. Jos on jo väsynyt omien jytkytys-remixien väsäämiseen, voi vaikka pohtia Helsingin tulevaisuutta mahdollisena Guggenheim-kaupunkina. Tämäkin tuntuu jakavan taidekenttää suht huolella, eikä politisoituneessa guggepuheessa kuulla usein muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta neutraaleja tai keskustelevia näkemyksiä. Taidehallin Guggenheim Helsinki Now–näyttelyssä on esillä mm. kaikki kuusi finalistiehdotusta lopulliseksi museorakennukseksi. Näyttely päättyy 16.5. eli tänä lauantaina. Ja jos et vielä lukenut The New Yorkerin juttua Helsinki–Guggesta, tee se heti.

Jos olet kuunnellut jo sen Radio Helsingin Tiina Rosenberg-haastattelun tuhanteen kertaan etkä vieläkään osaa päättää rakastatko vai pelkäätkö Tiinaa vai ehkä sekä että, voit lähteä kiireen vilkkaa Arabian Katufestivaaleihin. Siellähän on vaikka mitä taidetapahtumia, mutta jos ajatellaan taas näitä arvoja, niin silmään pistää Kino Sherylissä järjestettävä Katutaideseminaari. Mukana menossa muiden muassa politiikasta tutut Pekka Sauri ja Paavo Arhinmäki.

Illalla voi unohtaa julkista tilaa koskevat arvokeskustelut ja lähteä ihan vaan lehtijulkkareihin ja taidenäyttelyyn. Sova–magazine esittelee MAA–tilassa alkaen klo 18 lehtensä uuden numeron sekä ryhmänäyttelyn, jossa ovat mukana Eylül Aslan, Helen Korpak, Martin Petersen, Nicolas Polli, Marina Richter, Anna Niskanen, Liina Aalto-Setälä ja Ville Hietala. Sekä lehden että näyttelyn teemana on desire.

 

 

Kommentoi

*

*