Tulevan viikon keskustelutilaisuuksissa paneudutaan muun muassa Amedeo Modiglianin androgyyneihin muotokuviin, nykytaideinstituutioiden yhteiskunnalliseen rooliin sekä hevosiin.

Miehistä, naisista ja hevosista

Miten valokuvat tekevät naisia ja miehiä? Kuinka valokuvan tekijä, kohde ja katsoja käyttävät valtaa? Entä miten ihmisen ja eläimen suhde hahmottuvat valokuvissa, ja onko eläin ihmiselle välttämätön peili?

Valokuvataiteilija Wilma Hurskainen ja EDITin Sanna Lipponen keskustelevat ihmisten ja eläinten esittämisestä valokuvissa. Ennakkoesittelyssä on Hurskaisen uusi valokuvakirja The Woman Who Married a Horse, johon Lipponen on kirjoittanut esseen.

Keskutelutilaisuus on osa Hurskaisen The Man Comes Around -näyttelyn oheisohjelmistoa. Hurskaisen taiteellisen työskentelyn keskeisiä teemoja ovat muistiin ja henkilöhistoriaan sekä ihmisen ja muiden lajien yhteiseloon liittyvät kysymykset.

Sunnuntaina 23.10.
klo 14–15
Valokuvakeskus Nykyaika, Tampere


Shaking Societies: Keskustelu Benelux-maiden nykytaidetoimijoiden kanssa

Millainen maailmaa ja maailmankuvaa muokkaava voima taideinstituutio voi olla? Millaisia instituution vastuuseen liittyviä kysymyksiä yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen nostaa esiin?

Frame Contemporary Art Finlandin ja Suomen Benelux-instituutin yhdessä järjestämässä Shaking Societies -keskustelutilaisuudessa pureudutaan nykytaideinstituutioiden rooliin yhteiskunnassa. Neljä Benelux-maissa vaikuttavaa kuraattoria keskustelee instituutioiden roolista muuttuvassa maailmassa ja yhteiskunnallisissa kriiseissä omien organisaatioidensa viimeaikaisten hankkeiden kautta.

Tilaisuudessa keskustelevat Nav Haq (kuraattori, M HKA, Belgia), Zoë Gray (pääkuraattori, WIELS, Belgia), Sophie Lauwers (näyttelypäällikkö, BOZAR, Belgia) sekä Enrico Lunghi (johtaja, Mudam, Luxemburg).

Perjantaina 28.10.
Klo 10–12
Kiasma

 


Contemporary Takes on Modigliani

Ateneumin asiantuntijaseminaarissa tarkastellaan italialaisen modernistitaiteilijan Amedeo Modiglianin tuotantoa kotimaisen ja kansainvälisen uuden tutkimuksen valossa. Puhujiin kuuluu muun muassa ensi viikolla museossa avautuvan Modigliani-näyttelyn pääkuraattori Sophie Lévy, jonka puheenvuoron otsikkona on Modigliani’s Androgynous Portraits. Englanninkielinen seminaari on avoin kaikille ja sisältyy museon pääsylipun hintaan.

Katso koko ohjelma täältä

Perjantaina 28.10.
Klo 12–16
Ateneum

 

 


Kuva: Wilma Hurskainen | Sarjasta The Man Comes Around

 

Kommentoi

*

*